Kjøleskap

Kjøleskapet er kanskje det viktigste elektroniske apparatet vi har i det moderne hjem. Her finner du fakta om kjøleskap og nyttige tips til valg og vedlikehold.

Kjøleskap og temperatur

De fleste matvarer kan oppbevares på en temperatur mellom 0 og +10 grader celsius, men en rekke matvarer krever at temperaturen skal være +4 grader celsius eller lavere for at holdbarhetsmerkingen skal være gyldig.

Når du skal kjøpe kjøleskap

Her følger en sjekkliste som tar for seg det du bør ha tenkt igjennom før du velger hvilket kjøleskap du skal kjøpe:

Husk å ta mål
Det er smart å ta mål av plassen der kjøleskapet skal stå. Når du har funnet ut hvilken modell du skal kjøpe; sjekk om kjøleskapet ekstra klaring for å åpnes fullstendig og at du har plass til dette.

Økonomi og energibruk
Et kjøleskap står alltid på. Undersøk energimerkingen nøye og sett deg inn i hvordan beregningene fungerer. Velger du et energigjerrig kjøleskap sparer du både miløet og penger.

Støy
Hvor vitkig er støy for ditt valg av kjøleskap? Dette avhenger i stor grad av hvor i leiligheten eller huset det skal stå plassert. Eksempelvis er det ekstra forstyrrende med over middels støynivå fra kjøleskapet dersom det er plassert i en leilighet med åpen kjøkkenløsning.
Les mer om kjøleskap og støy »

Innredning
Det er viktig å tenke igjennom hva du skal oppbevare i kjøleskapet og hvordan innredningen matcher dette. Mange moderne kjøleskap har smarte oppbevaringsløsniger som effektivt utnytter plassen. Dekker kjøleskapet dine behov for oppbevaring?