Vask av kjøleskap

Jevnlig rengjøring av kjøleskapet kan sikre en lengre levetid og gir mer hygienisk oppbevaring av dine matvarer. Her finner du nyttig informasjon og tips til vask av kjøleskap.

Tips og råd

Hvor ofte?
Mange vasker kjøleskapet kun et par ganger i året, men eksperter anbefaler at du vasker ukentlig. Dersom du vasker kjøleskapet ukentlig kommer du ikke bakpå med rengjøringen og det du trenger dermet ikke bruke mye tid per vask.

Oppdager du flekker og søl bør dette tas med en gang. Som en del av den regelmessige rengjøringen bør gå mer grundig til verks og vaske bort søl og flekker med en fuktig klut, samt tørke støv både innvendig og utvendig. Vær også oppmerksom på at det gjerne samles mye støv på kjøleskapets bakside. Husk å vaske gummilistene!

Ta ut hyller og skuffer
Ikke vask hyller og skuffer mens de er i kjøleskapet. Ta dem ut og plasser i vasken hvor du skrubber den med en ren svamp og bruker varmt vann.

Bruk riktig oppvaskmiddel
Vær oppmerksom på at ikke alle rengjøringsprodukter bør brukes i kjøleskapet. Eksempelvis er det enkelt produkter som har kjemiske stoffer og slipemidler som ikke er egnet for bruk i kjøleskap.

Fjerne vond lukt i kjøleskapet
Et kjerringråd for å fjerne vond lukt i kjøleskapet er å skjære en sitron i to og legge den på en skål i kjøleskapet. Alternativt kan du sette inn en skål med saften fra en sitron.